Over mij - MaryFotografie

Over mij...

Mijn naam is Mary van den Boogaard, geboren in 1964, getogen in een dorp in Noord Brabant, omgeving Eindhoven en hier woon ik nog steeds.
Ik ben werkzaam als directiesecretaresse bij een internationaal bedrijf in de semiconductor-industrie.

Als 6-jarig meisje begonnen met paardrijden op een manege. Eenmaal in mijn tienerjaren ging ik een paard huren om zelf mee op pad te gaan in de weekenden, iets wat ik jarenlang gedaan heb. Na 2 jaar intensief een paard van iemand verzorgd en getraind te hebben, was het toch echt tijd voor een eigen paard en in 1997 kocht ik Jengo. Ondanks een ernstige blessure in 2012 hebben we nog heerlijk samen kunnen rijden tot 2015. Op 2 juli heb ik hem helaas moeten laten gaan. Jengo is 25 jaar geworden. Hij was een 'once in a lifetime' paard. Ik zal hem nooit vergeten en hij zit altijd in mijn hart. Ik heb hem laten cremeren en hij is weer thuis, waar hij hoort.

In 2008 kwam er ongepland een jonger paard bij: Boy. Hij is geboren in 2003 bij Oosting-HorseRiding in Zuid-Frankrijk. Boy is een quarab (V: Quarter Paint x M: Shagya Arabier)
Ook met Boy rijdt ik western. Hij wordt vooral reining-gericht getraind en Jengo werd hoofdzakelijk recreatief gereden, maar deed het ook netjes als dressuurpaard. Ik rijd geen wedstrijden.

Fotograferen doe ik reeds sinds mijn tienerjaren, maar e.e.a. kwam in een stroomversnelling toen de digitale camera uitkwam. Mijn eerste camera was een Fuji S602, in 2002.
Na een aantal upgrades en vervangingen ben ik beland bij de Nikon D700, aangevuld met verschillende lenzen.

Mijn plezier haal ik uit het blij maken van mensen met mijn foto's. Ik fotografeer het liefste op een ongedwongen manier in een relaxte omgeving. Niet te veel poespas, het moet voor iedereen leuk zijn en blijven.

Dit breng ik ook tot uiting tijdens het fotograferen van de gasten op de ranch in Zuid-Frankrijk als ik daar ben. Het is leuk en geeft een voldaan gevoel de gasten een mooie herinnering aan hun vakantie te geven. Ook hiervan kun je een gallery op mijn website vinden.

Jengo (L) & Boy

Jengo (L) & Boy

Powered by SmugMug Log In